© 2009 | HUS-Venray

Door wie?


Mijn naam is Anita de Wit geboren op een kleine boerderij in Duitsland en ik woon al weer meer dan 32 jaar in Nederland.

Ik heb in Duitsland ziekenverzorgster als opleiding en werk gedaan, de eerste 2 jaar op de afdeling gynaecologie en daarna heb ik in een team 10 jaar op intensive care gewerkt.


Honden spelen al zolang ik mij kan herinneren een grote rol in mijn leven, waaronder natuurlijk ook onze eigen Berner Sennen en een Jack Russell. Met de Berner Sennen hebben wij shows gelopen en gefokt onder onze eigen kennel “De Zwitserse Beauty”.

Vele cursussen later, waarvan de bekendste TTEAM-Methode van Tellington kalmerende signalen, Gerd Kohler blafgedrag en ook kalmerende signalen, KC Venray, Martin Gaus clicker training en nog vele andere kwam de lang gewenste droom uit, werken met honden. Je kunt wel zeggen, ik ben een honden liefhebster in hart en nieren.


Na tientallen jaren ervaring met onze honden en de diverse cursussen was het niet meer dan logisch dat ik van mijn hobby mijn werk gemaakt heb in de vorm van een hondenuitlaatservice. De keuze voor de uitlaatservice werd gemaakt in 2009 omdat wij zelf ervaren hoe bijzonder honden zijn en hoe prettig, mooi en heerlijk het wandelen met honden is. Het is prachtig om te zien dat honden het naar hun zin hebben en genieten van buiten rennen en het samen zijn in de roedel.

Wij willen vooral bezig zijn met dingen die voor ons in het leven belangrijk zijn en dat is onder andere de mooie combinatie van een eigen ‘bedrijfje’ en het samen zijn met honden.